top of page

Kladionica u naselju? Različite informacije GDS-a o prethodnoj nameni poslovnog prostora

Nakon nezvaničnih informacija koje su se pojavile u naselju Zemunske Kapije, da će se u jednom od lokala (poslovnih prostora) u okviru objekta F, otvoriti kladionica-kockarnica, pa čak i nekih najava da će u delu lokala biti i striptiz bar, podsećajući pri tom da su kupci stanova prilikom dobijanja informacija o sadržajima u naselju, u prodajnom salonu od osoblja dobijali informacije da je Građevinska direkcija Srbije upravo zbog ovakvih dešavanja, od kupaca poslovnih prostora tražila prethodnu namenu istih, Građevinskoj direkciji Srbije poslat je upit za dostavljanje informacija.


Odgovor na upit o gore navedenim informacijama dobijen je od strane Građevinske direkcije Srbije dobijen je nakon 24 dana i odgovor prenosimo u celosti:


Informacija - lokal zgrada FZemunske kapije <Zemunskekapije@gds.rs>Tue, May 18, 2021 at 4:03 PMTo: Naselje Zemunske kapije <zemunskekapije1@gmail.com>

Poštovani, Povodom vašeg zahteva za dostavljanje informacije u vezi namene lokala u objektu F, u naselju Zemunske kapije, obaveštavamo vas da namena lokala nije regulisana ugovorima o kupoprodaji navedenih nepokretnosti, već je to pitanje vlasnika lokala i njihove poslovne politike. Informacije slične sadržine nisu razmenjivane u postupku kupovine stanova, odnosno prilikom komunikacije sa kupcima u prodajnom salonu GDS-a. Isto tako želimo da vas obavestimo da smo kontaktirali vlasnika lokala 1. u objektu F, i da smo dobili informaciju da je sklopio ugovor o zakupu lokala sa kompanijom Mozzart d.o.o. iz Beograda. Ukoliko imate pitanje o delatnosti koja će se obavljati u predmetnom lokalu, možete se obratiti zakupcu tj. kompaniji Mozzart d.o.o. iz Beograda. Srdačan pozdrav, Građevinska direkcija Srbije d.o.o.


Kako je naselje "mlado", sa velikim brojem male dece, otvaranje objekta ovakvog tipa i nije baš najsrećnije rešenje pored gomile drugih i više nego potrebnih sadržaja, ali profit obično preovladava.


U narednom periodu pokušaćemo da dobijemo informacije od nadležnih državnih institucija kao i od same kompanije Mozzart u vezi navedenog lokala kao i to da se izvrši tačno merenje udaljenosti od škola u blizini.


Takođe podsećamo na jedan od većih problema naselja a to je nepostojanje veće prehrambene prodavnice/marketa te da se o tom problemu uopšte nije vodilo računa prilikom izgradnje poslovnog prostora, posebno imajući u vidu činjenicu da na 1300 stanova u objektima C, D, E, G, H i F imamo prodavnicu od cca 150 m2 koja po površini ni po sadržaju teško da odgovara ovolikom naselju kao što su Zemunske Kapije.


Iako još uvek nema zvaničnih najava početka gradnje objekata A i B, od Građevinske direkcije Srbije dobijene su informacije da čak ni u okviru ta dva objekta neće biti poslovnog prostora veće kvadrature kako bi naselje eventualno dobilo veću prehrambenu prodavnicu.

10 views0 comments

Comments


bottom of page