top of page

Najavljen početak gradnje Poreske uprave u naselju Zemunske Kapije.Od dečjeg igrališta, vrtića ništa

Kako prenose beogradski mediji, nova zgrada Poreske uprave počinje da se gradi u narednih nekoliko nedelja, izjavio je ministar finansija Siniša Mali.


Glavne zamerke stanara naselja odnose se na idejno rešenje zgrade poreske uprave kojoj je očigledno novim projektom promenjena spratnost.


Takođe, jedna od zamerki je ta što je ranijim projektom na delu zemljišta bila predviđena izgradnja dečjeg igrališta koga sad po novom projektu očigledno nema.


Dalje, napominjemo da je u naselju i sad evidentan nedostatak parkinga. Grubim proračunima podatak je da u samom naselju nedostaje oko 500 parking mesta, te se postavlja pitanje kako će nakon otvaranja nove poreske uprave izgledati naselje imajući u vidu broj stranaka koje će svakodnevno cirkulisati kroz poresku upravu i samo naselje.


Takođe, stanari podsećaju, da još uvek nema ni naznaka kada će krenuti izgradnja vrtića koji je predviđen za izgradnju u sklopu naselja na katastarskoj parceli 10362/4, a koji po najavama treba da gradi i finansira grad Beograd. Popunjenost kapaciteta okolnih vrtića je velika i roditelji su prinuđeni da decu upisuju u privatne vrtiće koji su prilično udaljeni od naselja.


Iako je bilo nekoliko sastanaka sa predstavnicima gradske uprave, još uvek nema konkretnih koraka ni pomaka u rešavanju, odnosno za ponovno otvaranje Osnovne škole "Desanka Maksimović" u kojoj trenutno boravi Geografski fakultet.


Mnogo stvari je započeto, a malo šta realizovano, problemi sa investitorom Građevinskom direkcijom Srbije se i dalje gomilaju, a rešenja za niz problema koji traju već dve godine nema. Kupcima stanova dato je mnogo obećanja, a realizaciju svih stanari imaju mogućnost da svakodnevno posmatraju.

27 views0 comments

Recent Posts

See All

Комментарии


bottom of page