top of page

Obustavljeni radovi na objektu F. Izvođač radova u blokadi

Iako su radovi na objektu F u naselju Zemunske kapije počele pre godinu dana i već bi trebali da se privode kraju, radovi su obustavljeni već dva meseca.


Naime, izvođač radova građevinska firma Banković, prema javno dostupnim podacima sa sajta Narodne banke Srbije, u blokadi je od 30.07.2019. godine. Blokada traje već 65 dana a iznos blokade je 721.305.181,79 dinara (oko 6 miliona evra).


Uvidom u podatke na sajtu Građevinske direkcije Srbije, objavljen je javni poziv za dostavljanje ponuda za nastavak gradnje na objektu F. Iako je prvobitno predviđeni rok za dostavljanje ponuda bio 26.09.2019. godine, rok je produžen do 16.10.2019. godine.


Nezvanično se saznaje da su za preuzimanje radova na objektu F zainteresovane dve građevinske firme, Koto doo iz Beograda koji je izvodio radove na već useljenim objektima C, D i E i Set doo iz Šapca koji je izvodio radove na objektu G a izvodi i radove na objektu H.


Kada će početi nastavak gradnje na objektu F i da li će biti ponovo pomeranja datuma iz javne nabavke i novih probijanja rokova ostaje da vidimo nakon 16. oktobra.

1 view0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page