top of page

Počela primopredaja stanova u objektu G. Kupce na primopredaji zatekli stanovi bez struje

Iako je ugovorima o kupoprodaji stanova rok za primopredaju stanova u lamelama G1 i G2 bio 01. oktobar 2019. godine, nakon skoro mesec dana kašnjenja, počele su prve primopredaje.


Kako saznajemo, kupce koji su stigli na primopredaju stanova zatekla je neprijatna situacija. Svi stanovi bili su bez električne energije, čime je Građevinska direkcija Srbije još jednom potvrdila svoju "dobru" reputaciju "savesnog prodavca" kako sebe voli da predstavlja.


Ovakvim postupkom, Građevinska direkcija Srbije dovela je kupce stanova do toga da nisu mogli isprobati električne instalacije i utvrditi njihovu ispravnost, kao i uočiti sve eventualne nedostatke i tom prilikom iste uneti u Zapisnik o primopredaji. Budući stanari su, koliko su bili u mogućnosti uz pomoć lampi i telefona razgledali stanove i utvrđivali zatečeno stanje stana.


Kako su obavešteni od strane predstavnika Građevinske direkcije Srbije, struja se pušta nakon prijave EPS-u.


Kako smo obavešteni od strane budućih stanara lamela G1 i G2, na primopredaji stanova uz predstavnike Građevinske direkcije Srbije pojavili su se predstavnici firme za profesionalno upravljanje International Property Management (IPM) uz pokušaje lobiranja davanja potpisa za izbor Profesionalnog upravnika iz IPM-a. Zašto su se i pored dobijene tri ponude firmi za profesionalno upravljanje na primopredaji pojavili samo predstavnici IPM-a, sasvim je jasno i očigledno.


Naglašavamo da su takvi pokušaji prikupljanja potpisa, kao pisanih glasova kojim će biti izabran Profesionalni upravnik protivzakoniti i da se takvo prikupljanje glasova može pribaviti isključivo nakon zakazivanja prve konstitutivne sednice Skupštine stambene zajednice na kojoj će se birati Profesionalni upravnik ili upravnik iz redova stanara, čiji će se izbor izvršiti glasanjem na sednici Skupštine i verifikovati poptpisivanjem zapisnika, nakon čega će se u opštini podneti dokumentacija za registraciju Stambene zajednice.

3 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page