top of page
zemunskekapije

Demant povodom informacija o nemogućnosti uknjižbe objekta G

Povodom informacija koje su se pojavile u javnosti, da li od strane Građevinske direkcije Srbije, Republičkog geodetskog zavoda, odnosno katastra nepokretnosti opštine Zemun ili neke treće strane o nemogućnosti uknjižbe objekta G u stambeno poslovnom kompleksu Zemunske kapije iz razloga podnete tužbe odnosno prijave od strane stambeniih zajednica nadležnim organima Republike Srbije obaveštavamo javnost o sledećem:


Sve prijave nadležnim organima stambene zajednice podnele su daleko pre nego što je objekat G izgrađen i pre nego što su krenula useljenja stanara objekta G.


Prijave su podnete nadležnom Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Republičkom geodetskom zavodu, nadležnim inspekcijama i Zaštitniku građana.


Prijave su takođe podnete iz svima poznatog razloga, a to je bespravni pokušaj uzurpiranja parking mesta od strane investitora Građevinske direkcije Srbije.


Takođe, podsećamo javnost da je Građevinska direkcija Srbije mesecima unazad odbijala bilo kakav dogovor, na nezakonit način i suprotno lokacijskim uslovima i građevinskoj dozvoli prisvojila sporna parking mesta sa namenom otuđenja odnosno prodaje istih pa je tako u septembru 2019. godine pokušana prodaja po ceni od 3250 eur za parking mesto. Nakon toga usledila je prijava nadležnim organima pa je prodaja obustavljena. Kako nije bilo pomaka odnosno odgovora od strane nadležnih organa, Građevinska direkcija Srbije ponovo pokušava manipulaciju pa u decembru 2019. godine ista parking mesta pokušava da izda u zakup po ceni od 3300 dinara mesečno nakon čega su ponovo kontaktirani nadležni organi i mediji. Od Građevinske direkcije Srbije zatražen je dokaz o vlaništvu nad parking mestima koji do danas nisu dostavili jer ga naravno nemaju, pa je i ovaj pokušaj manipulacije otuđenja parking mesta koja pripadaju svim stanarima propao.


Smatramo da je ovakav pokušaj jeftine manipulacije onih koji iznose netačne informacije da su stanari i stambene zajednice krivi zabog nemogućnosti uknjižbe objekta G i useljenja preostalih stanara krajnje neprimeren od koga god da dolazi i da su jedini krivci za nastalu situaciju i zastoj na rešavanju predmeta investitor Građevinska direkcija Srbije koji je uzurpirao sporna parking mesta i Katastar nepokretnosti koji je dozvolio da do ove situacije dođe a koji je morao reagovati na nezakonitost, čime pokušavaju da opravdaju svoju nesposobnost.

1 view0 comments

Opmerkingen


bottom of page