top of page
zemunskekapije

Još jedna u nizu bahatosti GDS-a i izvođača radova u naselju Zemunske kapije

Još jedna bahatost GDS-a, Zemunske kapije i izvođača radova SET d.o.o. Šabac. U toku noći između 24. i 25. avgusta u naselju bila nesnosna komunalna buka koju su proizvodili mikseri za beton, kamioni koji su se kretali kroz naselje, sirene kamiona, dovikivanje radnika, lupanje metalnih cevi...


Sve se dešavalo u kasnim večernjim satima. Stanari su uputili više poziva Komunalnoj miliciji koja je odbila da izađe na teren.


Nakon više poziva i pokušaja stanara upućenih dežurnim službama, redovna patrola policije je izašla na teren u 02:00h i konstatovala da je Komunalna milicija bila dužna da izađe na teren po prijavama. Obustavili su radove izvođača u 02:30h i sačinjen je zapisnik uz sugestiju da se izvrši prijava nadležnoj građevinskoj inspekciji.


Imamo razumevanje za određeni nivo buke jer je ipak gradilište oko nas, međutim nemamo razumevanje da se u ovo vreme stvara nesnosna komunalna buka kada je vreme za odmor, posebno imajući u vidu razgovor koji je obavljen sa predstavnikom izvođača radova Set Šabac od kojih smo dobili uveravanja da se kamioni i teška mehanizacija neće kretati kroz samo naselje već će se koristiti saobraćajnica kroz Zadužbinsku ulicu, što u ovom dešavanjima nije bio slučaj.


Takođe, ističemo bahatost prisutnog šefa gradilišta, uz reči "Ne možete nam ništa, ako vam smeta zovite policiju", i "Mi imamo naređenje da radimo sad", kao i pretnje vozača kamiona uz reči "Samo lagano, videćemo se sutra, kakvo je ovo ponašanje".


Profesionalni upravnik mejlom je obavešten o dešavanjima i zatraženo je podnošenje prijave građevinskoj inspekciji, a po savetu policije. Do 31. avgusta profesionalni upravnik nije odgovorio na zahtev niti je obavestio stanare da li je prijava podneta.


Ovo je samo još jedan u nizu dokaza da nametnuti profesionalni upravnik ne radi u interesu stanara i ne postupa po prijavama stanara i u skladu sa svojim ovlašćenjima propisanim Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada.

7 views0 comments

תגובות


bottom of page