top of page
zemunskekapije

Počele smene profesionalnog upravnika

Nakon velikog nezadovoljstva stanara radom profesionalnog upravnika, zbog neizvršavanja poslova iz nadležnosti profesionalnog upravnika koji su bliže opisani u članu 53. Zakona o stanovanju i održavanju zgrada ("Službeni glasnik RS", broj 104/2016), kao i zbog kršenja odredbi Ugovora o poveravanju poslova profesionalnog upravljanja koje su stambene zajednice potpisale sa privrednim društvom International Property Management iz Beograda, koji se pojavljuje kao organizator profesionalnog upravljanja, u toku je sazivanje Skupština stambenih zajednica na kojim će se doneti odluke o razrešenju profesionalnog upravnika, raskidanju Ugovora o poveravanju poslova profesionalnog upravljanja i doneti odluka o izboru upravnika iz redova stanara.


U skladu sa članom 41. Zakona o stanovanju i održavnju zgrada ("Službeni glasnik RS", broj 104/2016), profesionalnom upravniku upućene su inicijative da u zakonskom roku od 10 dana sazove Skupštine stambenih zajednica.


Nakon što su inicijative odbijene, a profesionalni upravnik odbio da sazove Skupštine, vlasnici stanova su u skladu sa članom 41. Zakona o stanovanju i održavanju zgrada samostalno zakazali Skupštinu i o tome obavestili profesionalnog upravnika.


U ponedeljak 23. septembra i utorak 24. septembra, održane su prve Skupštine stambenih zajednica za lamelu E2 i lamelu C3, na kojima su većinom glasova članova Skupštine donete odluke o razrešenju profesionalnog upravnika i odluke o raskidu Ugovora o poveravanju poslova profesionalnog upravljanja.


Na obe održane sednice Skupštine stambenih zajednica, većinom glasova donete su odluke o izboru upravnika iz redova stanara.


U toku su pripreme za sazivanje i održavanje Skupštine stambenih zajednica za lamele C1, C2, D1, D2, E1 i E3, na kojima će biti donete gore navedene odluke.

8 views0 comments

Komentarze


bottom of page