top of page

Funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja od 01. do 10. oktobra

Kako su saopštile JKP "Beogradske elektrane", u okviru završnih priprema pred grejnu sezonu, koja prema Odluci o snabdevanju toplotnom energijom u Gradu Beogradu zvanično počinje 15. oktobra, JKP „Beogradske elektrane” će obavljati funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja počev od petka, 1. oktobra, do nedelje, 10. oktobra.


Funkcionalne probe podrazumevaju proveru rada energetskih objekata, toplana i kotlarnica, čime se uporedo proverava funkcionalnost toplovodne mreže, toplotnih predajnih stanica, a prema potrebi i pojedinih grejnih instalacija, kako bi proizvodna i distributivna postrojenja što bolje bila pripremljena za predstojeću grejnu sezonu. Iz ovog gradskog preduzeća naglašavaju da funkcionalne probe nisu, takozvane, „tople probe” i ne podrazumevaju početak grejne sezone, odnosno isporuku toplotne energije potrošačima. Zbog toga „Beogradske elektrane” apeluju na korisnike da ne upućuju reklamacije Dispečerskom centru ukoliko im radijatori nisu topli, jer se pod funkcionalnim probama podrazumeva provera rada sistema u hladnom-dinamičkom režimu, a ne u režimu zagrevanja stambenog i poslovnog prostora.


Probe toplotnih izvora, distributivne mreže, podstanica i pojedinih grejnih instalacija obavljaće se u utorak 05. oktobra za toplanu "Zemun".


Korisnici sistema daljinskog grejanja prvenstveno bi trebalo da obrate pažnju na ispravnost svojih unutrašnjih grejnih instalacija i samo ukoliko primete curenje vode iz instalacija, kvar odmah prijave Dispečerskom centru pozivom na broj telefona 011/20-93-100 (broj telefona isključivo za curenje vode iz instalacija), saopštavaju iz JKP „Beogradske elektrane”.


Izvor: JKP "Beogradske elektrane"

2 views0 comments

Recent Posts

See All

留言


bottom of page