top of page

Funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja od 1. do 10. oktobra 2022. godine

U okviru završnih priprema za grejnu sezonu koja, prema Odluci o snabdevanju toplotnom energijom u Gradu Beogradu, zvanično počinje 15. oktobra, JKP „Beogradske elektrane“ će obavljati funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja počev od subote, 1. oktobra, do ponedeljka, 10. oktobra 2022. godine. U tom periodu, biće provereno funkcionisanje toplotnih izvora koji pripadaju „Beogradskim elektranama“.


Funkcionalne probe podrazumevaju proveru rada toplana i kotlarnica, toplovodne mreže, toplotnih predajnih stanica, a prema potrebi i pojedinih grejnih instalacija u objektima, kako bi proizvodna i distributivna postrojenja bila što bolje pripremljena za predstojeću grejnu sezonu.


Funkcionalne probe nisu, takozvane, tople probe i ne podrazumevaju početak isporuke toplotne energije potrošačima.


Zbog toga apelujemo na potrošače da ne upućuju prijave kvara Dispečerskom centru ukoliko im radijatori nisu topli, jer se pod funkcionalnim probama podrazumeva provera rada sistema u hladnom-dinamičkom režimu, a ne u režimu zagrevanja stambenog i poslovnog prostora.


Utorak, 4. oktobar – Toplane: „Novi Beograd“, „Konjarnik“, „Zemun“ i „Medaković“. Kotlarnice: „Vrtlarska“, „Ljutice Bogdana 2“ i „Dom zdravlja Braće Jerković“.


443 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page