top of page

Izabrali smo! Imamo novu firmu za održavanje objekata C, D, E

Poštovane komšije,

U periodu od 15. do 17. septembra 2020. godine, održane su skupštine stambenih zajednica Šumadijska 5, Šumadijska 7, Šumadijska 9, Šumadijska 11, Šumadijska 13, Šumadijska 15, Šumadijska 17, Šumadijska 19 i Šumadijska 21.

Svih 9 skupština stambenih zajednica održalo je skupštine sa jedinstvenim dnevnim redom:

1. Donošenje odluke o izboru pružaoca usluge i poveravanju poslova za usluge tekućeg održavanja, 2. Donošenje odluke o promeni kriterijuma za raspodelu troškova tekućeg održavanja, 3. Donošenje odluke o načinu plaćanja troškova održavanja zgrade.

Nakon glasanja svih prisutnih članova skupština stambenih zajednica, svih 9 stambenih zajednica donelo je odluku da se za pružaoca usluga i poveravanje poslova za usluge tekućeg održavanja za stambeno-poslovne objekte C, D, E izabere CSI Stambeno d.o.o. Beograd.

Skupštine stambenih zajednica ovlastile su upravnike da u ime stambenih zajednica potpišu Ugovor o pružanju usluga tekućeg održavanja.

Što se tiče druge tačke dnevnog reda, za promenu kriterijuma za raspodelu troškova tekućeg održavanja a na osnovu člana 63. Zakona o stanovanju i održavanju zgrada, nijedna od 9 skupština stambenih zajednica nije donela odluku o promeni zakonskog kriterijuma i prelasku sa obračuna po stanu na obračun po m2. Shodno tome, vlasnici posebnih delova svih 9 stambenih zajednica u troškovima tekućeg održavanja učestvovaće srazmerno broju svojih posebnih delova u odnosu na ukupan broj svih posebnih delova, odnosno svi vlasnici stanova i lokala plaćaće identičan iznos.

U okviru treće tačke dnevnog reda, 5 skupština stambenih zajednica izglasalo je plaćanje troškova održavanja zgrade preko računa stambene zajednice putem jedinstvene fakture (uplatnice), dok je 4 skupštine stambenih zajednica izglasalo da plaćanje troškova održavanja zgrade vrše preko računa pružaoca usluge, putem dve fakture (uplatnice) uz dodatne troškove stambene zajednice.

U narednom periodu očekuju nas dodatni sastanci sa izabranom firmom za pružanje usluga tekućeg održavanja, definisanje narednih aktivnosti upravnika i novoizabrane firme, potpisivanje ugovora i organizovanje primopredaje GDS - IPM - CSI Stambeno kojoj će prisustvovati i upravnici stambenih zajednica.

S obzirom na to da pojedinačni ugovori vlasnika posebnih delova sa Građevinskom direkcijom Srbije ističu 31.12.2020. godine, stambene zajednice neće produživati ugovore sa firmom International Property Management iz svima dobro poznatih razloga. Obaveze vlasnika posebnih delova objekata C, D, E prema Građevinskoj direkciji Srbije završavaju se dostavljanjem fakture u januaru 2021. godine za usluge pružene u prethodnom mesecu, odnosno u decembru 2020. godine. GDS i IPM obavešteni su dopisom o navedenom.

CSI Stambeno zvanično preuzima poslove na pružanju usluga tekućeg održavanja za objekte C, D, E od 01. januara 2021. godine.

Očekivanja su slobodno možemo reći velika, ali prvenstveno popravljanje trenutne situacije, a odnosi se na portirsku službu, higijenu, zelenilo.

Ovim putem pozivamo sve stanare na strpljenje, odgovornost i zajedničko rešavanje tekućih problema kako bismo u budućnosti stvorili još bolje mesto za život kakvo Zemunske kapije s razlogom i zaslužuju.

Takođe, zahvaljujemo se svim stanarima koji su uzeli učešće u radu skupština stambenih zajednica, iskoristili svoje pravo da odlučuju o svim bitnim pitanjima, koji su svojim primedbama, predlozima, pohvalama i kritikama podržali rad svojih upravnika i doprineli proteklom izboru.

U cilju transparentnosti, u nastavku možete pogledati zvanično donete Odluke svih stambenih zajednica i statistike sa skupština stambenih zajednica prilikom izbora nove firme.

S poštovanjem,

Upravnici stambenih zajednica za objekte C, D, E

Šumadijska 5, Zoran Škrbić

Šumadijska 7, Bojan Bojić

Šumadijska 9, Svetlana Pantić

Šumadijska 11, Igor Obradović

Šumadijska 13, Miloš Brašanac

Šumadijska 15, Petar Partlov

Šumadijska 17, Dušan Zečević

Šumadijska 19, Milan Jevtović

Šumadijska 21, Bojana Šarac

5 views0 comments

ความคิดเห็น


bottom of page