top of page

Nastavljene smene profesionalnog upravnika

Nakon što su još dve lamele uputile inicijativu za sazivanje Skupštine stambenih zajednica, a profesionalni upravnik odbio da sazove Skupštine, vlasnici stanova su u skladu sa članom 41. Zakona o stanovanju i održavanju zgrada samostalno zakazali Skupštinu i o tome obavestili profesionalnog upravnika.


U nedelju 29. sptembra, kao i u ponedeljak 30. septembra, održane su Skupštine stambenih zajednica za lamele D1 i E1 na kojima su većinom glasova članova Skupštine donete odluke o razrešenju profesionalnog upravnika i odluke o raskidu Ugovora o poveravanju poslova profesionalnog upravljanja.


Na istim Skupštinama, većinom glasova donete su odluke o izboru upravnika iz redova stanara.


Donošenjem odluke o razrešenju profesionalnog upravnika, odluke o raskidu Ugovora o poveravanju poslova profesionalnog upravljanja, kao i izborom upravnika iz redova stanara, lamele D1 i E1 pridružile su se lamelama E2 i C3 koje su gore navedene odluke donele 23. odnosno 24. septembra.


Očekuje se da će Skupštine stambenih zajednica preostalih lamela C1, C2, D2 i E3 do polovine oktobra održati sednice i doneti odluke o razrešenju profesionalnog upravnika i imenovanju upravnika iz redova stanara.

6 views0 comments

Comments


bottom of page