top of page

Počelo anketiranje stanara u vezi parkiranja i bezbednosti u saobraćaju u naselju

Kako upravnici stambenih zajednica sve češće dobijaju zahteve za rešavanje problema vezane za parkiranje i saobraćajnu bezbednost na internim saobraćajnicama u naselju Zemunske Kapije, Građevinskoj direkciji Srbije upućen je zahtev za informacije po pitanju upravljanja internim saobraćajnicama.


Na osnovu upućenog zahteva, od Građevinske direkcije Srbije, dobijen je odgovor sledeće sadržine:

"Saobraćajnice u okviru naselja Zemunske Kapije imaju status internih, a ne javnih saobraćajnica. Zbog tog statusa nema mogućnosti da se interne saobraćajnice predaju gradu tj. nadležnom komunalnom preduzeću na gazdovanje i održavanje. Tekuće i investiciono održavanje je sada a i biće u narednom periodu u nadležnosti stambenih zajednica u naselju Zemunske Kapije."

S tim u vezi, a na osnovu informacija dobijenih od gradskog sekretarijata za saobraćaj, stambene zajednice stiču pravo upravljanja i održavanja internih saobraćajnica, preduzimanje radnji, postavljanja signalizacije u cilju rešavanja problema bezbednosti.


U proteklom periodu, na internim saobraćajnicama evidentirano je više saobraćajnih nezgoda, radnicima gradske čistoće sve češće je onemogućen prilaz, pražnjenje kontejnera i odvoz smeća, sve češće je primetno nepropisno parkiranje na pešačkim prelazima, trotoarima i platoima itd.


Kako bi upravnici stambenih zajednica preduzeli dalje korake, mole se stanari da uzmu učešće u anketi koja je pokrenuta, izjasne se na pitanja i daju svoja mišljenja i predloge za koje smatraju da će doprineti rešavanju trenutnih problema.


Anketa se vrši elektronskim putem i biće dostavljena vlasnicima stanova na mejl adrese. Ukoliko niste dobili mejl sa anketom ili ne posedujete mejl, obratite se upravniku vaše stambene zajednice kako bi vam anketa bila dostavljena eletronskim ili pisanim putem.


Rok za popunjavanje ankete je 30.11.2021. godine.


Nakon završetka i obrađivanja, rezultati ankete će biti javno objavljeni.

Upravnici stambenih zajednica Šumadijska 5, 7, 9, 11, 13, 15, 17, 19, 21, 22, 24, 26, 28, 30, 32, 34, 36, 39, 47, 49

26 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page